Akne

Akne

Akne kan være en sjenerende hudsykdom, og mange søker hjelp for dette på apoteket. Vil du hjelpe denne kundegruppen? Test deg selv i denne quizen.

Angst

Angst

I kurset vårt om angst kan du lære om vanlige angstlidelser, behandlingsprinsippene og generelle råd apotekansatte kan gi. Men hva kan du fra før? Test deg selv med disse åtte spørsmålene om angst.

Antikoagulantia

Antikoagulantia

Hvor mye husker du om forskjellene mellom ulike antikoagulantia? Ta denne quizen og test hukommelsen din.

Astma og kols

Astma og kols

Astma og kols kan tilsynelatende være ganske like sykdommer, men det er mange forskjeller både når det gjelder symptomer og behandling. Sjekk dine kunnskaper om astma og kols her.

Barn og legemidler

Barn og legemidler

Er tabletter egnet som legemiddel for små barn? Hvor mye kan du egentlig om barn og legemidler? Ta denne uformelle quizen og sjekk kunnskapen din.

Behandling av diabetes type 2

Behandling av diabetes type 2

Er du kjent med gjeldene behandlingsprinsipper og andre fakta om pasienter med diabetes type 2? Ta denne quizen og få en liten pekepinn på hvor god kunnskap du har.

Benskjørhet

Benskjørhet

Mange som rammes av benskjørhet vet ikke at de er i risikogruppen fordi ingen har fortalt dem det. Kjenner du til risikofaktorene for benskjørhet? Det, og mer, får du testet i denne quizen.

Biologiske legemidler

Biologiske legemidler

Hva vet du om biologiske legemidler som hyppig ekspederes i apotek i forbindelse med revmatiske sykdommer, hudlidelser og sykdommer i mage- og tarmsystemet? Test kunnskapen din her. 

Lær mer om temaet i kurset: MU108 Biologiske legemidler

Biologiske og biotilsvarende legemidler

Biologiske og biotilsvarende legemidler

Hva menes med et biotilsvarende legemiddel og hvilke utfordringer kan knyttes til bytte mellom et originalt biologisk legemiddel og et biotilsvarende legemiddel? Kan du svare på dette? Test kunnskapen din i denne quizen.

Blodfortynnende behandling

Blodfortynnende behandling

Riktig bruk av blodfortynnende legemidler er avgjørende både for god beskyttelse mot blodpropp og for å unngå blødninger. I denne quizen kan du finne ut hva du vet om blodfortynnende legemidler.

Blodplatehemmere

Blodplatehemmere

Holder du deg oppdatert på de aller nyeste blodplatehemmerne? I denne quizen kan du teste deg selv.

Diare

Diare

Diaré er en plagsom tilstand, men som oftest ufarlig. I noen tilfeller kan imidlertid diaré gi alvorlige konsekvenser. Er du rustet til å gi råd om diaré i apoteket? Test deg selv med denne korte quizzen.

Gå til kurset Diaré og egenomsorg

Eldre og legemidler

Eldre og legemidler

Hvor mye vet du om eldre og deres utfordringer med legemidler? Denne quizen kan gi deg et hint. For å lære mer kan du ta kurset EL108 Eldre og legemidler her.

Eldre og problemlegemidler

Eldre og problemlegemidler

Eldre kan ha mange plager. Vet du om de skyldes selve aldringsprosessen eller om det er bivcirkninger av legemidler som forårsaker dette? Ta denne quizen for å få en pekepinn.

Forkjølelse og egenomsorg

Forkjølelse og egenomsorg

Hvorfor blir man ikke immun mot forkjølelse? Hvordan kurerer man forkjølelse. Det finnes mange spørsmål, men finnes det like mange riktige svar?

Test din kunnskap om forkjølelse og egenomsorg i denne quizen.

Halsbrann og egenomsorg

Halsbrann og egenomsorg

Halsbrann kan behandles med ulike reseptfrie preparater. Vet du nok om dem? Sjekk kunnskapen din i denne quizen.

Hormonell prevensjon

Hormonell prevensjon

Har du kontroll på gestagen og østrogen? Når kan du bruke nødprevensjon? Test deg selv i denne quizzen om hormonell prevensjon, og ta gjerne kurset HO111 Hormonell prevensjon for et grundigere dykk ned i temaet.

Infeksjoner

Infeksjoner

Hvilket symptom er mest typisk for brennkopper? Klarer du disse 10 spørsmålene om infeksjoner?

 

Insulinbehandling

Insulinbehandling

Riktig bruk av insulin er viktig for å få god effekt av behandlingen. Klarer du disse 8 spørsmålene om dette livsnødvendige legemiddelet?

Jerntilskudd

Jerntilskudd

Jerntilskudd brukes både for å forebygge og korrigere jernmangel. Hvilke anbefalinger om preparat og dosering kan du gi hvis legen ikke har spesifisert dette? I denne quizen kan du teste kunnskapen din.

Kolesterolsenkende behandling

Kolesterolsenkende behandling

De nasjonale retningslinjene for forebygging av hjerte- og karsykdommer ble nylig revidert. Sjekk hva du vet om kolesterolsenkende behandling i tråd med de nye retningslinjene i denne qiuzen.

Medisinsk biokjemi

Medisinsk biokjemi

Hva er forskjellen på GFR når det brukes til diagnostikk og når det skal brukes til legemiddeldosering? Sjekk din kunnskap om Medisinsk biokjemi i denne quizen.

Rosacea

Rosacea

Rosacea er en ganske hyppig forekommende, men relativt lite kjent hudsykdom. Har du nok kunnskap til å kunne hjelpe kunder med dette problemet? Test deg selv i denne quizen.

Slimhinneavsvellende nesespray

Slimhinneavsvellende nesespray

Er slimhinneavsvellende nesespray den eneste løsningen for å forhindre tett nese? Ta denne qiuzen og sjekk hva du vet om emnet.

Sommerquiz

Sommerquiz

Hva er den laveste solfaktoren som Kreftforeningen anbefaler til barn? Her er åtte typiske sommerspørsmål i apoteket.

Risikokommunikasjon

Risikokommunikasjon

Hver dag snakker vi med kunder i apoteket om risiko. Risiko handler om fremtidig usikkerhet, som for eksempel fare for bivirkninger. Hvordan snakke om fremtidig usikkerhet med trygghet? Ta en liten test her, og lær mer om temaet i kurset Risikokommunikasjon.