Ofte stilte spørsmål

Her finner du svar på noen ofte stilte spørsmål om praktisk vaksinasjonskurs.

 • Hvor lang tid tar kurset?

  Kurset varer fra kl 10.00 til kl 16.00. Denne tiden inkluderer også en lunsjpause på 30-45 min og ytterligere 2-4 mindre pauser.

 • Hvordan melder jeg meg på?

  Når du skal melde deg på praktisk vaksinasjonskurs, gjør du det i en elektronisk påmeldings- og betalingsløsning på nettsiden til Apokus.
  Her finner du en kort brukerveiledning for hvordan du fyller inn betalingsinformasjon ved påmelding

 • Hvordan endrer jeg mine brukeropplysninger?

  Har du registrert noe feil når du meldte deg på, eller skal bytte med en kollega, send en e-post til kurs@apokus.no, så skal vi hjelpe deg.

 • Er påmeldingen bindende?

  Påmeldingen er bindende i den forstand at kursavgiften faktureres 2 dager etter påmelding, og du vil ikke kunne få refundert hele beløpet dersom du velger å melde deg av igjen. Ved avmelding inntil 17 dager eller mer før kurs vil du få refundert 85% av kursavgiften. Ved avmelding senere enn 17 dager før kurs vil du ikke få refundert noe av beløpet, men du kan gi plassen din til en annen kollega hvis du vil. Det er viktig at vi får informasjon om vedkommende (navn, epost, tlf, apotek, stilling og ev. allergier eller hensyn til matservering).

   

 • Kan jeg melde meg av kurset?

  Du kan melde deg av et kurs ved å sende en epost til kurs@apokus.no. Merk at dersom avmelding skjer tidligere enn 17 dager før kurset får du tilbakeført 85% av kursavgiften. Dersom du melder deg av kurs senere enn 17 dager før kurset refunderes ikke noe av kursavgiften.

 • Kan jeg bytte til en annen kursdato?

  Ikke helt uten videre. Du kan melde deg på kurs på den datoen du ønsker å bytte til om det er ledig plass der. Du betaler da ny kursavgift på kr 3300 for dette kurset. Så må du melde deg av det kurset du ikke lenger ønsker å delta på.

  Hvis avmeldingen gjøres tidligere enn 17 dager før kurs vil kursavgiften refunderes, men du må betale et gebyr på kr 495. Ved avmelding senere enn 17 dager før kurs får du ikke refundert noe av kursavgiften. Avmelding gjøres på epost til kurs@apokus.no.

  Du kan eventuelt overlate plassen din til en kollega uten ekstra kostnad. Da sender dere varsel om dette, samt informasjon om mobil, epost, navn, stilling/apotek, ev. matallergier etc. for den nye kursdeltakeren (kollegaen), på epost til kurs@apokus.no

 • Reisen påvirker min tilstedeværelse. Hva skjer hvis jeg er forsinket eller må dra før?

  Må jeg være tilstede på hele kurset for å få det godkjent, for det betyr i så fall at jeg må ta en kveldsfly hjem?

  For å få kurset godkjent må du ha deltatt på alle deler kurset og gjennomført alle øvelser på en tilfredsstillende måte. Det betyr at dersom du drar før alle disse delene er gjennomført, vil du ikke kunne få godkjent kurset. Du bør med andre ord velge kveldsflyet hjem for å kunne delta på hele kurset.

  Flyet mitt er forsinket, så jeg rekker ikke oppstart kl 10. Hva skjer da?

  For å få kurset godkjent må du ha deltatt på alle deler kurset og gjennomført alle øvelser på en tilfredsstillende måte. Alle deltakere skal derfor møte opp i tide og være klar til kl. 10.00, så beregne god tid når du skal reise. Unntak fra kravet om å være tilstede hele kurset må vurderes særskilt av kursinstruktører og arrangør ved mindre avvik. 

  Flyet mitt er innstilt, så jeg rekker kun delta på siste halvdel av opplæringen

  Det er ikke tilstrekkelig å delta kun på halve opplæringen, du vil ikke få kurset godkjent. Du kan derfor like godt la være å møte opp. Apokus vil ikke kunne refundere kursavgiften din da disse kostnadene allerede er påløpt. Du kan melde deg på et senere kurs om du ønsker, men du må da betale vanlig kursavgift for dette.

 • Får jeg pengene tilbake om jeg må melde meg av, men har sykemelding?

  Jeg har fått influensa og kommer meg ikke på kurs i morgen, men jeg har sykemelding. Får jeg pengene tilbake da?

  Nei. Du kan melde deg på et annet kurs dersom det er plass der, men vi har ikke anledning til å refundere kursavgiften for dette kurset ettersom kostnader for påmelding, instruktører og lokalleie og servering allerede er påløpt. Men plassen kan overføres til en annen kollega. Det er viktig at vi får informasjon om vedkommende (navn, epost, tlf, apotek, stilling og ev. allergier eller hensyn til matservering). Send epost til kurs@apokus.no.

 • Hva skjer hvis kurset blir avlyst?

  Det står «med forbehold om endringer» i påmeldingen. Hvor lang tid i forveien får jeg beskjed om et kurs blir gjennomført eller ikke? Det er viktig mtp. at jeg skal bestille flybillett.

  Dersom det ikke er nok påmeldte deltakere når påmeldingsfristen har utløpt (16 dager før kurs), kan kurset bli avlyst. Du vil da få beskjed om dette. I disse tilfellene vil du få refundert hele din kursavgift, men ikke ev. reisekostnader. Det er generelt sett liten risiko for at dette skjer, men risikoen er noe større ved kurs andre steder enn på Gardermoen og i Oslo.