Anatomi, fysiologi og farmakoterapi

Har du lyst å lære mer om hvordan kroppen fungerer og hva som skjer ved ulike sykdommer? Khan Academy tilbyr gratis e-læringskurs som består av mange små videoer. Kursene er på engelsk.

Kort om kursene

Khan Academy er et ikke-kommersielt utdanningsnettsted som tilbyr kurs med instruksjonsvideoer og oppgaver innen mange ulike fag. Under emnet "Medisinske fag" er det et bredt utvalg av kurs innen anatomi, fysiologi og farmakoterapi. Temaene spenner fra sykdommer som hjertesvikt, Parkinsons sykdom, refluks og emfysem til infeksjoner som HIV, polio og Ebola. 

Du velger selv vanskelighetsgraden. Et tips er å starte med en enkel innføring i f.eks. hvordan hjerteklaffene er bygd opp og virker, før du fortsetter med en dypere innføring i de ulike hjerteklaff-sykdommene. Et kurs består av flere videoinstruksjoner og en video er ofte på ca 5-10 minutter. De er rikt illustrert med farger, tegninger og en fagperson som forklarer på engelsk.

Praktisk informasjon

Målgruppen er for alle, men kursene har gradvis økende vanskelighetsgrad. Som apotekansatte kan du ha stor nytte av flere av kursene, enten du ønsker å repetere eller å lære mer. Du må ikke registrere deg eller logge inn for å ta kursene. Hvis du ønsker å lagre fremgangen og holde oversikt over hva du har tatt, kan du opprette en gratis konto.

 

 

Få tilgang til kursene