Meld deg på Apokus:Live

Nå har du muligheten til å få med deg fagstoff på direkten.
Sammen med fageksperter tar vi opp relevante temaer for apotekansatte.

 

Apokus:Live er et webinarkonsept for deg som jobber i apotek. Når du melder deg på får du en e-post fra oss med lenke til webinaret, og du kan bli med via PC, mobil eller nettbrett. Det er gratis å delta, og du vil kunne stille spørsmål til fagpersonene som holder webinaret via chat (de kan ikke se eller høre deg). Dersom du blir forhindret fra å delta, vil du få tilsendt opptaket i etterkant hvis du er påmeldt. 

Les mer om Apokus:Live, og se hvordan det fungerer bak kulissene herTidligere webinarerTirsdag 2. mars kl: 08.30 - 09.00 

Skabb – et folkehelseproblem?

Den siste tiden har det vært en økning i salg av skabbmidler. Samtidig har det vært diskusjoner om hva som er riktig behandling. Har skabb blitt et folkehelseproblem? Hva er siste nytt innen behandling av skabb? Vi skal se nærmere på utviklingen de siste årene, mulige årsaker til behandlingssvikt og hva som er siste nytt innen behandling av skabb.

På dette webinaret har vi fått med oss Horst Bentele som er seniorrådgiver i Folkehelseinstituttet. Det vil være mulig å sende inn spørsmål til Horst underveis i webinaret.

Målgruppen er alle ansatte i apotek.

Tips fra oss er å ta kurset HU108 Smittsomme hudinfeksjoner og lese vår artikkel om behandling av skabb på forhånd, men det er ingen forutsetning for å delta.

Registrer deg for opptak av webinaret

 Tirsdag 8. desember kl: 08.30 - 09.00 

Legemidler, lys og pasientsikkerhet

Papir gulner, maling og tekstiler blekner. Også kvaliteten til legemidler kan påvirkes av lys, enten ved at de mister effekten eller blir toksiske. I verste fall kan det føre til at liv går tapt. Hva skjer hvis pasienten tar med legemiddelet ut i solen? Hva med dispensering av tabletter i dosetter eller multidoseforpakninger? Webinaret vil gi en innføring i viktige faktorer som påvirker fotokjemisk stabilitet av legemidler, og ta opp vanlige problemstillinger ved hjelp av praktiske eksempler.

På dette webinaret har vi fått med oss Hanne Hjorth Tønnesen er farmasøyt og professor ved Farmasøytisk institutt, UiO, seksjon for galenisk farmasi og samfunnsfarmasi. Hun ga i år ut boken "Medicine and light – ensuring patient safety: Photostability of parenteral procedures", og kan anses som en ekspert på området. Det vil være mulig å sende inn spørsmål til Hanne underveis i webinaret.

Målgruppen er farmasøyter.

Registrer deg for opptak av webinaret

 

Torsdag 3. desember kl: 08.30 - 09.00

Nye vaksinetyper mot Covid-19

Inaktivert, subenhet, viral vektor, mRNA …
Alle venter på en vaksine mot Covid-19. Det er ulike vaksiner under utprøvning, og noen er nye vaksinetyper som ikke er på markedet i dag. I dette webinaret vil du få en oversikt over de ulike vaksinetypene, hvordan de virker, og hva som kan være fordeler og utfordringer med de ulike.

På dette webinaret har vi fått med oss vår fagekspert på immunitet og vaksiner, Tone Fredsvik Gregers. Hun er Førstelektor ved Institutt for biovitenskap ved Universitetet i Oslo, og har en doktorgrad i immunologi. Det vil være mulig å sende inn spørsmål til Tone underveis i webinaret.

Målgruppen er farmasøyter.

Tips fra oss er å ta kurset IN112 Vaksiner på forhånd, men det er ingen forutsetning for å delta.

Registrer deg for opptak av webinaret

 

Torsdag 8. oktober kl: 08.30 - 09.00

Farmakogenetisk testing

Farmakogenetisk testing blir i økende grad brukt for å optimalisere doser og legemiddelvalg. Enkelte sykehusavdelinger og fastleger tester nå systematisk pasienter innen ulike terapiområder som hjerte- og karsykdom, kreft, nevrologi og psykiatri. Økende kjennskap og spørsmål blant både pasienter og helsepersonell utfordrer oss som legemiddeleksperter. Webinaret tar sikte på besvare vanlige problemstillinger og misforståelser, og vise noen praktiske eksempler. 

På dette webinaret har vi fått med oss Tore Haslemo som er avdelingsleder ved Senter for psykofarmakologi, Diakonhjemmet Sykehus. Tore er farmasøyt og har en PhD i farmakologi, og jobber også som førsteamanuensis ved Farmasiutdanningen, OsloMet. Det vil være mulig å sende inn spørsmål til Tore underveis i webinaret.

Målgruppen er farmasøyter.

Registrer deg for opptak av webinaret


Torsdag 3. september kl: 08.30 - 09.00

Antidoping og legemiddelbruk - gode råd i apotek

Mange av apotekets kunder er idrettsutøvere. Hvem gjelder dopingregelverket for? Hvordan kan man finne ut om et legemiddel står på dopinglisten? Hva skal en idrettsutøver gjøre dersom han/hun trenger et legemiddel som står på dopinglisten? Vi skal se nærmere på regelverket generelt, og ulike eksempler/pasientcaser.

På dette webinaret har vi fått med oss Astrid Gjelstad som er medisinsk fagrådgiver i Antidoping Norge. Astrid er farmasøyt og har en PhD i legemiddelanalyse, og jobber også 20 % som førsteamanuensis ved Farmasøytisk institutt, UiO. Det vil være mulig å sende inn spørsmål til Astrid underveis i webinaret.

Målgruppen er alle ansatte i apotek. 

Registrer deg for opptak av webinaretTorsdag 18. juni kl: 08.30 - 09.00

Avmedisinering - Hvorfor og hvordan?

I mai lanserte vi et nytt kurs om avmedisinering, og som en oppfølger til dette arrangerer vi et webinar.

Mange eldre og kronisk syke bruker langt flere legemidler enn de trenger. Avmedisinering har de siste årene fått økt oppmerksomhet, og media har skrevet om pasienter som har fått økt livskvalitet etter å ha trappet ned eller seponert legemidler. Hvordan kan du som farmasøyt bidra til avmedisinering?

På dette webinaret har vi fått med oss klinisk farmasøyt Kirsten K. Viktil som jobber på Diakonhjemmet sykehusapotek. Sammen med Solveig Vist, klinisk farmasøyt som jobber i Apokus, skal de ta for seg en pasientcase og belyse hvorfor og hvordan man kan avmedisinere. Det vil være mulig å sende inn spørsmål til Kirsten og Solveig underveis i webinaret.

Målgruppen er farmasøyter. Tips fra oss er å ta kurset KL202 Avmedisinering på forhånd, men det er ingen forutsetning for å delta.

Registrer deg for opptak av webinaret


Torsdag 11. juni kl: 08.30 - 09.00

Koronavirus og immunitet

- 3 ting du vil vite 

Koronaviruset er et nytt virus, og det påvirker hverdagen til alle. Forskjellige smitteverntiltak er innført for å begrense spredning av viruset, og forebygge alvorlig sykdom og død. Men, hva skjer i immunsystemet vårt når vi smittes med koronaviruset, og kan vi bli immune? Hva er utfordringene med å lage en vaksine? Bli med og lær mer om hva du som apotekansatt bør vite om koronavirus og immunitet.

På dette webinaret har vi fått med oss vår fagekspert på immunitet og vaksiner, Tone Fredsvik Gregers. Hun er Førstelektor ved Institutt for biovitenskap ved Universitetet i Oslo, og har en doktorgrad i immunologi. Det vil være mulig å sende inn spørsmål til Tone underveis i webinaret.

Målgruppen er alle ansatte i apotek. Tips fra oss er å ta kurset IN112 Vaksiner på forhånd, men det er ingen forutsetning for å delta.

Registrer deg for opptak av webinaret