Meld deg på Apokus:Live

Nå har du muligheten til å få med deg fagstoff på direkten.
Sammen med fageksperter tar vi opp relevante temaer for apotekansatte.

 

Apokus:Live er et webinarkonsept for deg som jobber i apotek. Når du melder deg på får du en e-post fra oss med lenke til webinaret, og du kan bli med via PC, mobil eller nettbrett. Det er gratis å delta, og du vil kunne stille spørsmål til fagpersonene som holder webinaret via chat (de kan ikke se eller høre deg). Dersom du blir forhindret fra å delta, vil du få tilsendt opptaket i etterkant hvis du er påmeldt.
Kommende webinarer
Torsdag 3. september kl: 08.30 - 09.00

Antidoping og legemiddelbruk - gode råd i apotek

Mange av apotekets kunder er idrettsutøvere. Hvem gjelder dopingregelverket for? Hvordan kan man finne ut om et legemiddel står på dopinglisten? Hva skal en idrettsutøver gjøre dersom han/hun trenger et legemiddel som står på dopinglisten? Vi skal se nærmere på regelverket generelt, og ulike eksempler/pasientcaser.

På dette webinaret har vi fått med oss Astrid Gjelstad som er medisinsk fagrådgiver i Antidoping Norge. Astrid er farmasøyt og har en PhD i legemiddelanalyse, og jobber også 20 % som førsteamanuensis ved Farmasøytisk institutt, UiO. Det vil være mulig å sende inn spørsmål til Astrid underveis i webinaret.

Målgruppen er alle ansatte i apotek. 

Påmelding kommer snart 
Tidligere webinarer


Torsdag 18. juni kl: 08.30 - 09.00

Avmedisinering - Hvorfor og hvordan?

I mai lanserte vi et nytt kurs om avmedisinering, og som en oppfølger til dette arrangerer vi et webinar.

Mange eldre og kronisk syke bruker langt flere legemidler enn de trenger. Avmedisinering har de siste årene fått økt oppmerksomhet, og media har skrevet om pasienter som har fått økt livskvalitet etter å ha trappet ned eller seponert legemidler. Hvordan kan du som farmasøyt bidra til avmedisinering?

På dette webinaret har vi fått med oss klinisk farmasøyt Kirsten K. Viktil som jobber på Diakonhjemmet sykehusapotek. Sammen med Solveig Vist, klinisk farmasøyt som jobber i Apokus, skal de ta for seg en pasientcase og belyse hvorfor og hvordan man kan avmedisinere. Det vil være mulig å sende inn spørsmål til Kirsten og Solveig underveis i webinaret.

Målgruppen er farmasøyter. Tips fra oss er å ta kurset KL202 Avmedisinering på forhånd, men det er ingen forutsetning for å delta.

 

Registrer deg for opptak av webinaretTorsdag 11. juni kl: 08.30 - 09.00

Koronavirus og immunitet

- 3 ting du vil vite 

Koronaviruset er et nytt virus, og det påvirker hverdagen til alle. Forskjellige smitteverntiltak er innført for å begrense spredning av viruset, og forebygge alvorlig sykdom og død. Men, hva skjer i immunsystemet vårt når vi smittes med koronaviruset, og kan vi bli immune? Hva er utfordringene med å lage en vaksine? Bli med og lær mer om hva du som apotekansatt bør vite om koronavirus og immunitet.

På dette webinaret har vi fått med oss vår fagekspert på immunitet og vaksiner, Tone Fredsvik Gregers. Hun er Førstelektor ved Institutt for biovitenskap ved Universitetet i Oslo, og har en doktorgrad i immunologi. Det vil være mulig å sende inn spørsmål til Tone underveis i webinaret.

Målgruppen er alle ansatte i apotek. Tips fra oss er å ta kurset IN112 Vaksiner på forhånd, men det er ingen forutsetning for å delta.

 

Registrer deg for opptak av webinaret