Apokus treningslab på Farmasidagene 2018

Tren på å omsette teori til praksis.

Vi skal manipulere legemidler, regne ut riktige doser og trene på god veiledning.

Apokus treningslab

 

Hvert tema varer i en time, og du er velkommen til å delta på ett eller flere temaer. Se programmet for Farmasidagene for hvilke tidspunkter treningslaben finner sted.

 

 

Trygg herjing med legemidlerTrygg «herjing » med legemidler

v/ Cathrine Kjeldby-Høie, klinisk farmasøyt, SAO og tidl. kursutvikler i Apokus, og Susanne Ankarstrand, utviklingsfarmasøyt, Apokus.

Eldre kan ha svelgevansker og barn kan ha behov for kun en delmengde av en tablett eller kapsel. Kan man dele/knuse eller finnes det alternative formuleringer? Lær om trygg manipulering gjennom resepteksempler og «herjing» i praksis.

 

Ekvianalgetiske doserEkvianalgetiske doser

v/ Kristian Svendsen, Førsteamanuensis ved UiT, og Elin Rugnes Andersen, Leder kompetanseutvikling, Apokus.

Hva er riktig oppstartsdose hvis en pasient har brukt Paralgin Forte og skal bytte til et sterkere opioid? Hvordan finne ut om reseptene på opioider er innenfor vedtaket for refusjon? Vi skal trene på å slå opp informasjon og regne ut riktige doser.

 

MigrenepasientenMigrenepasienten

v/ Tine Poole, allmennlege og spesialist i hodepinesykdommer, Volvat Hodepinesenter, og Karine W. Ruud, utviklingsfarmasøyt, Apokus.

Hvordan kan du som farmasøyt hjelpe de som plages med migrene, både i selvvalget og ved reseptekspedisjon? Få konkrete tips fra en av Norges fremste eksperter, og bruk disse tipsene når vi skal trene på ulike pasientkasus.

 

Husk at alle som er gode i noe har trent for å bli det.


Meld deg på Apokus treningslab når du fyller ut påmeldingen til Farmasidagene.
25 plasser per tema, hvert tema går både torsdag og fredag.