Hjertesyke barn (utgått)

Hjertesyke barn (utgått)

Hvert år fødes det 500-600 hjertesyke barn. Hva er de vanligste formene for hjertesykdom hos barn og hvilke legemidler brukes i behandlingen? Lær mer om disse små, men veldig viktige, legemiddelbrukerne.

Om kurset
kurskode: HJ208

Kurset er basert på videoforelesning med Asle Hirth, Seksjonsoverlege Barneklinikken, Haukeland universitetssykehus

Etter endt kurs er målet at du skal:

 • kjenne til de vanligste formene for hjertesykdom hos barn
 • kjenne til ulike behandlingsmetoder
 • ha kunnskap om hvilke legemidler som brukes for å behandle hjertesvikt
 • vite hvilke antiarytmika som brukes til barn
 • ha kunnskap om problemstillinger rundt antikoagulasjon hos barn


Kurset tar ca 30 min å gjennomføre.
Målgruppen for kurset er farmasøyter (Trinn 2).
Kurset krever lyd (hodetelefoner er anbefalt).

Relaterte kurs
kurskode: HJ208
Øyekatarr og egenomsorg

Øyekatarr og egenomsorg

Øyedråper med antibiotika er ikke alltid førstevalg for å behandle øyekatarr. Bli trygg på når du kan anbefale egenomsorg, og når du skal henvise til lege. Som en del av kurset skal du lese gode kilder for behandling av øyekatarr og løse noen kundesituasjoner.

Ørebetennelse og egenomsorg

Ørebetennelse og egenomsorg

Vanligvis anbefales egenomsorg de første dagene når et barn får ørebetennelse, men det er noen viktige unntak. Kurset gir deg kunnskap om når lege skal vurdere behandling med antibiotika, og hvilke reseptfrie legemidler og råd du kan anbefale mens man ”venter og ser”.

Blodtrykkssenkende behandling

Blodtrykkssenkende behandling

Høyt blodtrykk er en viktig risikofaktor for hjerte- og karsykdommer. Dette kurset fokuserer på behandlingen av høyt blodtrykk, og hvilke råd du kan gi til de som bruker blodtrykkssenkende legemidler.

Antikoagulantia

Antikoagulantia

Dette kurset omhandler bruk av ulike antikoagulantia ved tromboseprofylakse, med spesielt fokus på de direkte virkende perorale antikoagulantia (DOAK). Du vil lære om viktige forskjeller mellom de ulike legemidlene og når de brukes.

Blodfortynnende behandling

Blodfortynnende behandling

Riktig bruk av blodfortynnende legemidler er avgjørende både for god beskyttelse mot blodpropp og for å unngå blødninger. Kurset omhandler blodfortynnende behandling, og fokuserer på hvordan apotekansatte kan bidra til trygghet og riktig bruk av blodfortynnende legemidler.

Blodplatehemmere

Blodplatehemmere

Dette kurset omhandler bruk av ulike blodplatehemmere ved tromboseprofylakse, med spesielt fokus på de mest brukte og de aller nyeste legemidlene i denne gruppen. Du vil lære om viktige forskjeller mellom de ulike legemidlene og når de brukes.

Barn og legemidler

Barn og legemidler

Visste du at tabletter faktisk kan egne seg til ganske små barn? I kurset vil du lære om praktiske råd for å få gitt legemidler til barn og hvordan man kan få til å spille på lag med barnet. Du vil også få tips om informasjonsmateriell og gode «barne-oppslagsverk». Ta kurset og bli en bedre legemiddelrådgiver for de minste.

Praktisk info
kurskode: HJ208

Slik får du tilgang til kurset

Dette kurset inngår i serien Apokus:365 God som legemiddelrådgiver. Disse kursene er beregnet for selvstudier og kan gjennomføres når det passer for deg.

Ønsker du å ta et av e-læringskursene i serien Apokus:365 må du være abonnent. Mange apotek har tegnet avtaler for sine ansatte.  Da vil kurset ligge i din arbeidsgivers e-læringssystem og du kan ta så mange kurs du har lyst til.  Hør med din apoteker om ditt apotek har tegnet abonnement.

Tips: Bruk kurskoden for å søke frem kurset i din arbeidsgivers e-læringssystem eller søk på kurs levert av Apokus.

Krav til utstyr for å gjennomføre kurset

 • Bredbånd – anbefaler 2 MB/sek linje, men minimum 1 MB/sek linje.
 • PC som oppfyller følgende:
  • Operativsystem: Minimum Windows XP
  • Prosessor: minimum Pentium 4/Celeron
  • Internet Explorer 8 eller nyere, Nyere versjoner av Chrome og Firefox
  • Skjermstørrelse: 1024x768 anbefales
  • Mulighet for lydavspilling
  • Oppdatert versjon av Flash
 • Hodetelefoner

Kursbevis

Kurset inneholder en avsluttende kunnskaptest. Består du kunnskapstesten genereres det automatisk et kursbevis som du kan skrive ut.